Ett åttiotal föreningsrepresentanter, cirka 40 föreningar, från Köping, Arboga och Kungsör samlades för att ta del av programmet. Och de båda arrangörerna är glada för det stora gensvaret.

- Det är jätteroligt att så många ville komma på träffen. Vi på Sparbanken sponsrar väldigt många av föreningarna i Köping, Arboga och Kungsör och vill uppmuntra till en medvetenhet kring värdegrundsarbete och hållbarhet i föreningar och organisationer, något som vår samarbetspartner RF-SISU är experter på, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

RF-SISU Västmanland är en organisation som har i uppdrag att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i Västmanland. Att hjälpa föreningar tillbaka efter coronapandemin är något RF-SISU satsar extra på just nu. Olika typer av utbildningar inom exempelvis värderingar, gemenskap och delaktighet erbjuds löpande.

- Vi hoppas att Föreningsträffen gör att föreningarna får med sig lite nya tankar. Till exempel att värdegrundsarbete ger positiva ringar på vattnet hela vägen från styrelse, till ledare och tränare och även till de aktiva. En förening som jobbar tillsammans mot tydliga mål och värderingar brukar ha fler
aktiva ungdomar totalt, och även fler aktiva högre upp i åldrarna, säger Marie Persson, idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland.