Skip to content

Så jobbar Sparbanken för hållbar utveckling i Västra Mälardalen

Vy över grönska

Kan en bank verkligen göra skillnad i det lokala hållbarhetsarbetet i Köping, Arboga och Kungsör? Absolut, tänker vi på Sparbanken. Vi har undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Och vi är med och stöttar många hållbara idéer, projekt, initiativ och föreningar i Västra Mälardalen. 

I vårt hållbarhetsarbete fokuserar vi på dessa fyra områden

Roligare och tryggare stadskärnor!

Vi vill ha levande kulturliv, fler småbutiker, hållbara bostäder och tryggare stadskärnor. Därför stöttar vi projekt, aktiviteter och initiativ som bidrar till just detta.

 

 

 

 

Ännu mer hållbar utveckling i Västra Mälardalen

Vi vill att Västra Mälardalen ska vara en bra plats att leva på också imorgon. Därför vill vi bidra till mer förnybar energi, fler hållbara bostäder och effektiva, klimatvänliga sätt att resa på. Därför värnar vi också om närproducerade varor, lokala företag och lokal handel – det är sånt som sätter fart på det lokala ekonomiska kretsloppet.

Mer rörelse i Västra Mälardalen!

Vi mår alla bättre av att röra på oss. Motion håller oss friska, stärker våra kognitiva förmågor och gör oss gladare. Därför stödjer vi föreningar och eldsjälar som får oss som lever i Västra Mälardalen att dansa, åka skidor, rida, simma, cykla, vandra i naturen, och göra annat som vi alla mår bra av.

 

Tryggare barn och ungdomar

Alla barn och ungdomar har rätt till en bra start i livet, där de får uppskattning för vilka de är och får möjlighet att utveckla sina talanger. Vi vill bidra till att fler barn och unga känner kunskapsglädje och trygghet, och att de lär sig uppskatta och respektera olikheter. Därför är vi med och rustar ungdomar inför framtiden på många olika sätt.

Så kan du spara 

Så kan du låna grönt

Hållbarhetsrapport, policy och strategi

Våra samarbetspartners