Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Handla med svenska och nordiska aktier

  • Ökar antalet bolag och sektorer att investera i
  • Ger möjlighet till geografisk spridning av innehaven
  • Valutaväxling direkt vid avslut
Couple sitting on a bench waiting for the train

Du kan enkelt handla svenska och nordiska aktier i internetbanken eller appen. För att underlätta för dig som kund har vi skapat ett av marknadens bästa erbjudande för aktiehandel, med samma courtage i hela norden när du handlar online. Det är snabbt och enkelt att komma igång.

Som privatkund hos oss öppnar du enkelt en depå/värdepapperstjänst via Internetbanken eller appen. Vill du handla genom ditt företag kontaktar du din rådgivare eller ringer 0771-55 00 55.

Svenska och nordiska aktier

Hos oss är det lika enkelt att handla med utländska aktier som med svenska. Våra grannländer har många snabbväxande bolag inom intressanta branscher. Genom vår placeringsportal Aktiellt kan du ta del av analyser även för nordiska bolag – ett bra sätt att hitta inspiration inför ditt investeringsbeslut.

Courtaget är det samma som vid handel på svenska marknaden och valutaväxling sker per automatik. Oavsett om du handlar via ISK eller vanlig värdepapperstjänst är det lika enkelt. Valutaväxlingspåslag tillkommer med max 0,41 procent vid köp eller försäljning från/till SEK-konto. Normalt växlas valutan omedelbart efter avslut, till aktuella realtidskurser, under hela handelsdagen fram till klockan 22:00. Om du handlar via valutakonton sker ingen växling.

Finska aktier

Från och med den 1 januari 2021 gäller ny finsk lagstiftning för beskattning av utdelningar i finska, noterade aktiebolag. De nya reglerna gäller för aktier som förvaras på depå hos en bank eller på värdepapperskonto hos Euroclear Sweden. Skatten på utdelningar från finska bolag noterade i Sverige har höjts till 35 procent, men du kan själv begära tillbaka de överskjutande 20 procenten från den finska skattemyndigheten. 

För dig som vill söka tillbaka din överskjutande skatt på 20 procent från den finska skattemyndigheten:

Observera att du tidigast kan söka tillbaka skatten i januari 2022 för utdelningar under året 2021.

Tänk på att valutarörelsen i EUR/SEK, DKK/SEK och NOK/SEK påverkar avkastningen

Courtage för värdepappershandel i appen och internetbanken

0 kr

0 kr per affär om du har mindre än 100 000 kr i totalt sparande hos oss.

29 kr

29 kr per affär när du handlar för 1 kr–25 000 kr.

59 kr

59 kr per affär när du handlar för 25 001 kr–100 000 kr.

99 kr

99 kr per affär när du handlar för 100 000 kr eller mer.