Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Skydd mot mobbning i hemförsäkringen

  • Gäller för ungdomar under 20 år
  • Upp till 8 000 kronor i ersättning
  • Kristerapi
Två barn leker med brädor i trädgården

Varje år utsätts 140 000 barn och ungdomar i Sverige för mobbning. Som en del i vårt samhällsengagemang har vi därför infört ett mobbningsskydd i hemförsäkringen, som ger stöd och ersättning till den som drabbats. Personerna som tar emot din anmälan har genomgått en utbildning hos stiftelsen Friends, för att på bästa sätt kunna hjälpa dig och din familj.

Upp till 8 000 kronor i ersättning och kristerapi vid mobbning

Mobbningsskyddet ingår i Hem- och Villahem och gäller för barn och ungdomar under 20 år som omfattas av försäkringen och som drabbats av upprepad mobbning eller kränkande behandling i skolan. Det kan till exempel vara att bli retad, slagen eller utfryst eller kränkningar som sker på nätet. Mobbningsskyddet kan ge ersättning med upp till 8 000 kronor per upprepad skadehändelse, högst en gång per försäkrad och försäkringsår.

Den som blir traumatiserad på grund av mobbning har också rätt till 10 behandlingar kristerapi. Det gäller både den drabbade och övriga som omfattas av försäkringen.

Sparbanken Västra Mälardalen är försäkringsförmedlare och Tre Kronor försäkringsgivare för hemförsäkringarna.

Kontakt

Du är välkommen att ringa Tre Kronors support och anmäla skada om ditt barn har blivit utsatt för mobbning. Telefontider måndag till fredag 08.00-17.00.
Ring Tre Kronors support på 0771- 23 33 33

Läs mer om mobbingskyddet i hemförsäkringens försäkringsvillkor;

Mobbningsskyddet (pdf)

Teckna hemförsäkring