Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Bidrag till en aktivitet eller ett projekt

Att jobba hållbart

Sparbanken Västra Mälardalen finns till för att vara en riktigt bra bank för våra kunder och för att förbättra Västra Mälardalen. Därför jobbar vi mot flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling. Vi har delat upp detta arbete i fyra fokusområden. De projekt, aktiviteter och föreningar vi är med och stöttar ska involvera minst ett av dessa, gärna fler.

Våra fyra fokusområden

 • Roligare och tryggare stadskärnor!

  Vi vill ha levande kulturliv, fler småbutiker, hållbara bostäder och tryggare stadskärnor. Därför stöttar vi projekt, aktiviteter och initiativ som bidrar till just detta.

 • Ännu mer hållbar utveckling i Västra Mälardalen

  Vi vill att Västra Mälardalen ska vara en bra plats att leva på också imorgon. Därför vill vi bidra till mer förnybar energi, fler hållbara bostäder och effektiva, klimatvänliga sätt att resa på. Därför värnar vi också om närproducerade varor, lokala företag och lokal handel – det är sånt som sätter fart på det lokala ekonomiska kretsloppet.

 • Mer rörelse i Västra Mälardalen!

  Vi mår alla bättre av att röra på oss. Motion håller oss friska, stärker våra kognitiva förmågor och gör oss gladare. Därför stödjer vi föreningar och eldsjälar som får oss som lever i Västra Mälardalen att dansa, åka skidor, rida, simma, cykla, vandra i naturen, och göra annat som vi alla mår bra av. 

 • Tryggare barn och ungdomar

  Alla barn och ungdomar har rätt till en bra start i livet, där de får uppskattning för vilka de är och får möjlighet att utveckla sina talanger. Vi vill bidra till att fler barn och unga känner kunskapsglädje och trygghet, och att de lär sig uppskatta och respektera olikheter. Därför är vi med och rustar ungdomar inför framtiden på många olika sätt.

Vad gör er förening/organisation idag kopplat till hållbarhet i Västra Mälardalen utifrån våra fokusområden. Och vad kan ni göra mer av i framtiden?

Så här ansöker du

 • Fyll i formuläret nedan och berätta om er idé
 • Vi hör av oss med ev frågor
 • Ni får besked per mejl eller telefon

 

Ansökningar behandlas löpande.