Det första och viktigaste tipset från Sparbanken är att se över din ekonomi och göra en tydlig budget. Ofta finns det utgifter man kan dra ned på eller helt ta bort. Avtal och priser kan också bli betydligt billigare om man jämför eller byter abonnemang eller leverantör.Ulrika Grönberg, kontorschef i Köping
- Är du osäker och behöver hjälp att göra en budget eller se över hur du kan ändra dina vanor eller utgifter är det bara att du hör av dig till oss. Ibland kan man göra små förändringar som gör stor skillnad i slutet av månaden, säger Ulrika Grönberg.

Ta kontroll över ekonomin

När man har kontroll på pengarna kan man påverka sin ekonomi. För många är det viktigare nu än någonsin. Här är tre sätt att få koll.

  • Gör en budget. Då ser du hur mycket du har att röra dig med utan att gå minus.
  • Undvik onödiga småutgifter. På det kan du spara stora pengar, och du kan fortsätta unna dig sånt som är viktigt för dig.
  • Planera noga alla större inköp. Tänk på att det ofta tillkommer kostnader som man inte tänker på. Till exempel skatt och försäkring om du köper bil. Vänta med inköpen om du inte har råd nu.

Så gör du en budget för bättre koll på ekonomin

Ta hjälp av oss

Känns det svårt att få koll på egen hand så finns vi här. Vi har kontor i Köping, Arboga och Kungsör. Du kan också ringa oss på 0771-55 00 55 och få hjälp direkt eller boka in en tid med någon av våra kunniga rådgivare.

Kontakta oss