Hoppa till textinnehållet

Hör av dig till oss vi finns här för dig

Många privat- och företagskunder kontaktar oss med frågor, och är oroliga för sin/och eller företagets ekonomi. Vår uppmaning till dig är – hör av dig till oss så kan vi tillsammans hjälpas åt att se över möjligheter som underlättar för just dig eller ditt företag. Ju tidigare du hör av dig desto bättre.


Varmt välkommen att kontakta oss – vårt Kundcenter har öppet för dig på telefon 0771-55 00 55, kl 08 till 20 alla vardagar.

Möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse

Pengar ut är svårt om pengarna inte kommer in. Därför har vi infört möjlighet att söka amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing upp till sex månader som du kan ansöka om ifall ditt företag har fått ansträngd likviditet på grund av coronaviruset.

 

Fyll i ansökan via länken nedan så återkommer vi med beslut så snart som möjligt. Eftersom många kontaktar oss om detta just nu kan det ta lite tid att få besked, men vi jobbar på för att du ska få svar så snabbt det går.

Det här gör regeringen

Regeringen och riksdagen har tagit fram en rad åtgärder för att hjälpa företagare. Bland annat kan du ansöka om korttidsarbete för dina anställda, omställningsstöd och skjuta på betalningar av preliminärskatt och moms. Du kan även räkna ut hur åtgärderna skulle påverka företagets ekonomi med hjälp av våra beräkningsverktyg.

Likviditetslån

Riksgälden ställer ut kreditgarantier för utlåning till i första hand små och medelstora företag i Sverige som drabbas ekonomiskt av coronaviruset men som för övrigt är livskraftiga. Riksgälden ställer ut garantin till banker och kreditinstitut som i sin tur lånar ut till företagen.

 

För att ditt lån ska omfattas av den statliga garantin måste lånet vara utbetalt innan årsskiftet och därmed var sista dagen för ansökan till oss den 30 december 2020. Om Regeringen förlänger den statliga lånegarantin så kommer det att vara möjligt att ansöka igen.

 

 

 

Räkna regeringens stöd

Hur påverkar regeringens åtgärder korttidsarbete, uppskjuten moms och lägre sjuklönekostnad till ditt företag? Och hur kan omställningsstödet hjälpa? Använd olika beräkningsverktyg för att räkna ut hur regeringens åtgärder kan påverka företagets ekonomi. 

Mer information

Vi finns här för dig

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Vanliga frågor och svar just nu

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Tips till dig som företagare

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.