Du som inte började spara igår kan göra det idag.

Se hur pengarna kan växa med ditt barn.

Du som inte började spara igår kan göra det idag.

Se hur pengarna kan växa med ditt barn.

Börja spara nu

Ring oss på 0771-55 00 55 så hjälper vi dig att komma igång. Du kan också besöka närmaste bankkontor eller logga in på internetbanken och börja spara direkt.

Barnspar i tre korta steg:

Välj hur mycket du ska spara

Att månadsspara är ett enkelt sätt att komma igång med ett sparande. Även om du månadssparar några hundralappar kan det bli ett stort belopp den dag ditt barn fyller 18 år. Ju tidigare du börjar, desto mer kan det bli.

Öppna ett investeringssparkonto

Ett investeringssparkonto (ISK) passar bra när du sparar till barn. På kontot kan du spara i fonder och aktier – utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser. Du öppnar det enkelt i appen eller internetbanken. Det är du som förälder som äger kontot och bestämmer när barnet ska få tillgång till pengarna. Om du vill öppna ett ISK i barnets namn är ni som föräldrar välkomna in på ert närmaste bankkontor.

Läs mer om ISK
Öppna ISK i internetbanken

Välj fond

Med våra bekväma fondval kan du ägna dig åt annat än att hålla koll på ditt sparande och följa med på marknaderna. I stället sköter vi placeringarna åt dig. I internetbanken kan du läsa mer om bekvämt fondval och välja vilken fond som passar dig.

Bekvämt fondval
Mer information om alla våra fonder

Spara i ditt eget eller barnets namn?

Vilket val du ska göra beror bland annat på hur och när du vill att pengarna ska betalas ut till barnet.

Spara i barnets eller eget namn

Börja spara nu

Ring oss på 0771-55 00 55 så hjälper vi dig att komma igång. Du kan också besöka närmaste bankkontor eller logga in och börja spara direkt.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Fondfaktablad och informationsbroschyrer som innehåller fullständig information om fonderna hittar du på www.sparbankenvm.se/fondlista eller på ditt bankkontor. Fondandelar på fondkonto och ISK omfattas av investerarskyddet enligt lagen om investerarskydd.