Vi hjälper dig att förverkliga drömmen om en ny bil. Det spelar ingen roll om bilen är ny eller begagnad – den räcker som säkerhet för lånet.

Om du köper bil från en auktoriserad bilhandlare så kan du ta ett billån till 80 % av bilens värde, köper du bil av en privatperson eller en bil som kostar mindre än 50 000 kr kan vi erbjuda dig lån utan säkerhet med PrivatlånDirekt.

 • Låna upp till 80% av bilens värde.
 • Anpassad lånetid i förhållande till bilens värdeminskning.
 • Enkel kredit med rörlig ränta som du kan amortera extra på eller lösa utan kostnad.

Räkna på din månadskostnad

Beräkningen är gjord på ordinarie ränta.

Bilens pris
0 kr
Kontantinsats/inbyte
0 kr
Vilken är återbetalningstiden?
0 år
Årsmodell

Vår lösning: Billån

2 022 kr/mån

Lånebelopp: 160 000 kr

Ränta: 4.95% Effektiv ränta: 5.06%

Så här fungerar billån

Låna upp till 80 % av bilens värde, resterande 20 % betalar du kontant eller med en inbytesbil. Återbetalningstiden är mellan 1 – 8 år, beroende på hur gammal bilen är. Bilen bör heller inte vara äldre än 12 år när lånet slutbetalas.

Betala billånet månadsvis i efterskott via bankgiro eller e-faktura. Vill du göra extra amorteringar eller lösa lånet i förtid kostar det inget extra.

För att få ett billån måste du köpa bilen av en auktoriserad handlare och lånebeloppet måste vara minst 70 000 kronor. Avbetalningskontraktet ska vara tecknat innan bilen levereras. Säljer du bilen under avtalstiden måste du lösa lånet.

Så här ansöker du om billån:

 • Internetbanken

  Gör din billåneansökan direkt i internetbanken

 • Kundcenter

  Ring Kundcenter på 0771-55 00 55. Du kan också besöka något av våra kontor i Köping, Arboga, Kungsör eller Kolsva så hjälper vi dig.

 • Vi ringer dig

  Du kan också fylla i dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi dig så snart som möjligt.

Pris

Ordinarie ränta: 3,49 %
Effektiv ränta: 4,27 % (vid autogiro och 650 kr uppläggningsavg.)
Uppläggningsavgift: 0 kr för dig som är Ekenkund eller Västra Mälardalskund. 650 kr för övriga.

Aviseringsavgift: 0 kr med e-faktura, 19 kr med autogiro och 45 kr med postal avi

Lämna dina uppgifter

så kontaktar vi dig inom kort

Ditt namn (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din fråga eller meddelande till oss

Ja, jag samtycker till att banken använder uppgifterna jag fyllt i ovan för att hjälpa mig med mitt specifika ärende.
Du samtycker med användandet av detta formulär att din ifyllda information ovan administreras av banken. Uppgifterna du lämnar sparas högst i sex månader eller i nära anslutning till din begäran om radering. För detaljerad information om bankens behandling av personuppgifter och dina rättigheter som registrerad besök www.sparbankenvm.se/gdpr.

Kreditbelopp: 100 000 kr
Återbetalningstid: 5 år
Exempelränta: 3,49 %
Uppläggningsavgift: 650 kr
Aviseringsavgift: 0 kr med e-faktura, 19 kr med autogiro och 45 kr med postal avi
Totalt belopp att betala: 110 930 kr, vilket motsvarar 1 819 kr per månad (avser autogiro 19 kr)

Det här är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet. För en mer exakt beräkning av din lånekostnad och ytterligare information om Billån ring oss direkt på 0771 – 55 00 55.

Beräknat som annuitet
I alla våra exempel har vi räknat med annuitet. Det innebär att du, på ditt lån, betalar av (amorterar) mindre i början och mer på slutet. Vilket gör att du får en ungefär lika stor månadskostnad under hela tiden.

Kortfattade villkor

För att få ett lån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en regelbunden inkomst om du är ensam sökande. Har du en medsökande kan du kontakta oss för mer information. Inkomst får inte vara bidrag, studiemedel eller liknande. Det ska finnas utrymme i din ekonomi för att betala kostnaderna som är förknippade med lånet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Räntan är rörlig och bestäms med hänsyn till dina ekonomiska förhållanden. Amorteringstiden kan vara mellan 1 och 12 år.

Vi gör ingen kreditupplysning förrän vi har pratat med dig. Vid låneansökan gör vi därefter en sedvanlig kreditprövning.