Så här fungerar Bolån

När du köper bostad eller vill flytta dina bolån till oss från en annan bank gör vi en bedömning av hur mycket av bostadens värde som du kan låna till utifrån just dinaindividuella förutsättningar.  Bostaden används som säkerhet.

Det finns två typer av bolån: Bottenlån och Topplån.

Generella förutsättningar

Bottenlånet kan uppgå till 75 procent av marknadsvärdet. På ditt bottenlån kan du välja räntebindningstider mellan 3 månader upp till 10 år. Hur mycket du ska amortera, det vill säga betala av på dina lån, finns det riktlinjer för i banken.  Alla nya bolån med en belåningsgrad över 50 procent ska amorteras. Amortering är ett bra långsiktigt sparande och ger dessutom lägre räntekostnader

Behöver du låna mer än bottenlånet kan vi erbjuda topplån upp till 85 procent av bostadens värde. Räntan på topplånet är rörlig och lånet amorteras på upp till 15 år.

När du ansöker om bolån gör vi en individuell bedömning utifrån just dina möjligheter och förutsättningar.

Ansök om Bolån

Via länkarna nedan kan du ansöka om lånelöfte och bolån direkt på Internet. Du kan också göra exempelvis bolånekalkyler. Tjänsten är utvecklad i samarbete med Swedbank. Vid klick på länkarna kommer du till en gemensam webbplats för Swedbank och Sparbankerna.

Mer information

Vill du veta mer om våra olika erbjudanden eller har du andra funderingar? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Du kan också kontakta din rådgivare, besöka något av våra kontor i Köping, Arboga eller Kungsör, eller ringa Telefonbanken på 0771-55 00 55 så hjälper vi dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din fråga eller meddelande till oss

Bolåneräntor

Aktuella bolåneräntor

Takräntelån

Takräntelån är ett bolån med både fast och rörlig ränta. Du behöver inte välja mellan den bundna räntans trygghet och den rörliga räntans möjligheter – du kan välja både och.

Läs mer om Takräntelån