lanaGammalt renoveringsobjekt, nybyggt, bygga ut eller lägenhet – vi kan erbjuda dig de lån du behöver. Prata med oss så hjälper vi till att hitta rätt lösning för dig.

Det är viktigt att du känner dig bekväm med din boendekalkyl. Ett bolån tecknar du på lång sikt, och då måste det finnas utrymme för såväl räntehöjningar som kostnader för underhåll. Därför bör du själv räkna noga på boendekostnaderna.

Vad krävs för att få låna

När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning av din betalningsförmåga utifrån uppgifterna i din låneansökan. Vi tar också en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och kontrollerar att du inte har några betalningsanmärkningar. Till sist gör vi en bedömning av bostadens värde, så att vi kan godkänna den som säkerhet. Utifrån just dina förutsättningar gör vi en individuell bedömning av hur mycket av bostaden som kan belånas.

Bolånet innebär att bostaden pantsätts som säkerhet för lånet.

Om du har inkomst eller tillgångar i annan valuta än svenska kronor kan valutakursen påverka lånebeloppet som ska betalas.

Amortering

Alla nya bolån med en belåningsgrad över 50 procent, det vill säga lån i förhållande till bostadens värde, ska amorteras. Läs mer

Våra bolånetjänster

Redan när du börjar leta efter bostad kan det vara bra att ha ett Lånelöfte. Det kostar inget, du får snabbt besked på din ansökan och kan sedan enkelt ansöka om lån. Bolån kan du teckna både för villa, bostadsrätt och fritidshus.

Ska du renovera, göra energibesparande åtgärder eller flytta in i nyproducerat har vi specialanpassade lån.

Allmän information om bolån

Ett faktablad har tagits fram gemensamt av de banker som är medlemmar i Svenska Bankföreningen för att ge konsumenter en allmän information om bolåneprodukter.

Faktablad med allmän information om bolån

Låna till bostad

Vi gör en individuell bedömning av dina möjligheter och förutsättningar när du ansöker om bolån.

Lånelöfte

Vid budgivning och köp kan det gå snabbt, men med ett lånelöfte vet du att du verkligen har möjlighet att köpa objektet.

Bundet eller rörligt?

Rörlig ränta kan innebära en lägre räntekostnad i längden, men är också mer riskfylld än en bunden ränta. Vad passar just din situation bäst?

Försäkra hem och lån

Försäkra hem och bolån på ett tryggt och enkelt sätt. Vår hemförsäkring finns för lägenhet, villa och fritidshus.