lana

Hos oss kan du låna till din bostad. Oavsett om du ska köpa hus, köpa lägenhet eller renovera så hjälper vi dig med bolånet.

 

Det är viktigt att du känner dig bekväm med din boendekalkyl. Ett bolån tecknar du på lång sikt, och då måste det finnas utrymme för såväl räntehöjningar som kostnader för underhåll. Därför bör du själv räkna noga på boendekostnaderna.

Vad krävs för att få låna

När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning av din betalningsförmåga utifrån uppgifterna i din låneansökan. Vi tar också en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och kontrollerar att du inte har några betalningsanmärkningar. Till sist gör vi en bedömning av bostadens värde, så att vi kan godkänna den som säkerhet. Utifrån just dina förutsättningar gör vi en individuell bedömning av hur mycket av bostaden som kan belånas.

Bolånet innebär att bostaden pantsätts som säkerhet för lånet.

Om du har inkomst eller tillgångar i annan valuta än svenska kronor kan valutakursen påverka lånebeloppet som ska betalas.

Så mycket kan du låna

Räkna ut hur mycket du kan låna och vad det kommer kosta.

Skaffa lånelöfte direkt

Bankens lånelöfte visar hur mycket du kan låna för att köpa bostad. Det gäller i sex månader.

Har du ansökt om lånelöfte digitalt?

Vid budgivning och köp kan det gå snabbt, men med ett lånelöfte vet du att du verkligen har möjlighet att köpa objektet.

Ansök om bolån

Du kan låna upp till 85 procent av bostadens värde när du köper bostad eller ska renovera.

Prata bolån med oss

Har du frågor om ditt bolån eller vill ha hjälp med ansökan?
Ring oss så hjälper vi dig . Vardagar 8-20

0771-55 00 55

Bundet eller rörligt?

Rörlig ränta kan innebära en lägre räntekostnad i längden, men är också mer riskfylld än en bunden ränta. Vad passar just din situation bäst?

Försäkra hem och lån

Försäkra hem och bolån på ett tryggt och enkelt sätt. Vår hemförsäkring finns för lägenhet, villa och fritidshus.