Säkerhet

Med hjälp av Internetbanken kan du snabbt få en överblick över din ekonomi och själv utföra ett stort antal tjänster, som till exempel köpa/sälja fonder och aktier samt betala räkningar.

Swedbank är vår samarbetspartner för Internetbanken. Vi har ett väl utvecklat samarbete och de säkerhetslösningar som tillhandahålls av Swedbank består av noggrant valda komponenter/produkter och tillämpningar av standarder som samverkar och skapar det skydd vi anser måste finnas, för att vår närvaro och tillgänglighet på Internet ska fungera på bästa möjliga sätt.

Swedbank och Sparbankerna följer kontinuerligt med i utvecklingen av säkerhetslösningar och utsätter regelbundet systemen för omfattande tester. Vill du läsa mer om hur vår samarbetspartner Swedbank arbetar med säkerhet kan du besöka deras hemsida via länken nedan.

Mer om säkerhet (Observera att du lämnar Sparbanken Västra Mälardalens hemsida och länkas till vår samarbetspartner Swedbanks sida och att det där kan finnas telefonnummer, produkter och villkor som inte gäller för Sparbanken Västra Mälardalen.)

Gemensamt ansvar

När personlig information ska utbytas över Internet mellan dig och oss på banken, används ett antal skyddsåtgärder för att informationen inte ska komma i orätta händer och att den inte förvanskas. Både du som kund och vi som bank har ett ansvar för att trafiken sker så säkert som möjligt.

När du använder Internet har du tillgång till en mängd sidor och tjänster, men du kan också exponeras för en del risker. Din dator kan bli smittad med elakartade program såsom virus, trojaner och spionprogram, som har till syfte att skada din dator eller stjäla dina personliga uppgifter. Du kan utsättas för dataintrång, det vill säga att obehöriga tar sig in i din dator via Internet, eller att du hamnar på falska Internetplatser.

Tänk också på att inte öppna e-post eller bifogade filer du är osäker på. Banken uppmanar dig aldrig att lämna ut vare sig kontouppgifter, koder eller att uppdatera eller ladda ner program via e-post.

Bankföreningen informerar om Internetsäkerhet och banktjänster
Bankföreningen har sammanställt en kortfattad information om vad du som bankkund bör känna till för att känna dig trygg och säker när du använder Internet för att utföra bankärenden. Du kan ladda ner broschyren nedan eller gå till deras hemsida för att läsa mer på www.banksakerhet.se

Bankföreningens broschyr (pdf)