Börja pensionsspara

Vet du hur mycket du behöver pensionsspara för att få det drömliv du drömmer om som pensionär? Och vilket alternativ som passar just dig bäst? Vi hjälper dig att komma igång med pensionssparandet!

Tre tips som förbättrar din pension

  • Starta ett eget pensionssparande
  • Arbeta heltid – lönen påverkar din pension
  • Arbeta längre – varje extra år höjer pensionen
Tårtbitar som beskriver var din pension kommer ifrån.

Vill du ha hjälp att komma igång?

Ring 0771-55 00 55 så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla vardagar 8-20. Eller fyll i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig.

Kom igång med ditt pensionssparande – tre enkla steg

Välj hur mycket du ska spara

Hur länge vill du arbeta och hur länge vill du leva som pensionär? VI hjälper dig att räkna ut hur mycket du behöver pensionsspara varje månad.

Så mycket behöver du spara

Välj sparform

Investeringssparkonto (ISK) passar bra till pensionssparande. Kontot är som ett skal och där i kan du spara i aktier och fonder – utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser.

Logga in och öppna ett ISK

Läs mer om ISK

Välj hur aktiv du vill vara

När du valt sparform väljer du hur du vill placera dina pengar, exempelvis i fonder eller aktier. Väljer du att spara i generationsfonder sköter vi förvaltningen åt dig.

Fondlistan

Aktier och andra placeringar

Vill du ha hjälp att komma igång?

Ring 0771-55 00 55 så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla vardagar 8-20. Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din fråga eller meddelande till oss

Ja, jag samtycker till att banken använder uppgifterna jag fyllt i ovan för att hjälpa mig med mitt specifika ärende.
Du samtycker med användandet av detta formulär att din ifyllda information ovan administreras av banken. Uppgifterna du lämnar sparas högst i sex månader eller i nära anslutning till din begäran om radering. För detaljerad information om bankens behandling av personuppgifter och dina rättigheter som registrerad besök www.sparbankenvm.se/gdpr.