Pension

Vad bra att du har börjat fundera kring pensionen. Då har du kommit en bra bit på vägen. Ju tidigare du tar tag i din pension desto enklare blir det att påverka hur du vill leva som pensionär. Vi hjälper dig komma igång!

Hur mycket behöver du spara?

Börja med att kolla upp hur mycket du behöver spara för att få det pensionärsliv du drömmer om.

Kom igång med pensionssparandet

Ett regelbundet pensionssparande gör skillnad för din framtida pension. Med tre enkla steg hjälper vi dig att komma igång.

Börja pensionsspara

Samla din pension

Det finns många fördelar med att samla din pension hos oss. Vi hjälper dig att flytta både din tjänstepension och ditt privata pensionssparande.

Vi hjälper dig med flytten!

 • Du ser din pension från flera arbetsgivare

  • Gör alla dina affärer direkt i internetbanken

   • En kontakt för hela ditt pensionssparande

    • Rådgivning för hela ditt placerade kapital

    Se hela pensionen på Min pension

    På minpension.se kan du se din pension från staten, jobbet och dig själv.
    Minpension.se

    Tips på hur du kan påverka din pension:

     

    • Det viktigaste för din pension är att du arbetar. Att jobba heltid och skjuta på pensioneringen kan göra skillnad på tusenlappar varje månad.

     • Om du lever tillsammans med någon – dela lika på ansvar för hem och eventuella barn, så att båda kan jobba ihop till en schysst pension. Om ni väljer att göra på något annat sätt, tänk på att den som förvärvsarbetar mer eller tjänar mer, kan bidra till sin partners pensionssparande.

      • Gifta och registrerade partners kan kompensera för inkomstskillnader genom att den med högre inkomst för över pensionsrätter för premiepension till den som har lägre inkomst.

       • Kontrollera att din arbetsgivare betalar in tjänstepension för dig. Om inte, försök få din arbetsgivare att göra det – eller kompensera dig med högre lön. 

       Vill du ha hjälp att komma igång?

       Ring 0771-55 00 55 så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla vardagar 8-20. Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

       Ditt namn (obligatorisk)

       Telefon (obligatorisk)

       Din epost (obligatorisk)

       Din fråga eller meddelande till oss

       Ja, jag samtycker till att banken använder uppgifterna jag fyllt i ovan för att hjälpa mig med mitt specifika ärende.
       Du samtycker med användandet av detta formulär att din ifyllda information ovan administreras av banken. Uppgifterna du lämnar sparas högst i sex månader eller i nära anslutning till din begäran om radering. För detaljerad information om bankens behandling av personuppgifter och dina rättigheter som registrerad besök www.sparbankenvm.se/gdpr.