Intresset för sport har han haft sedan barnsben. Hockey, längdskidåkning, cykling är bara några exempel.

- Det var mitt sportintresse som drev mig till att bli företagare och sporthandlare. Vi är uppe i 22 år nu, jag och min fru Ulrika, i att driva sportaffär, säger han.

Och visst tycker han att det är roligt fortfarande. Det allra roligaste är att träffa kunder och att få hjälpa dem, tycker han.

Brinner för lokal handel

Även om Intersport är en stor kedja, som egentligen kan stå fint på egna ben, tycker Jimmy att det är oerhört viktigt med det lokala; att engagera sig och vara med i till exempel Västra Mälardalen Handel, och att se övriga handlare i Köping, Arboga och Kungsör som komplement snarare än konkurrenter.

- Vi måste värna om varandra om vi ska klara oss i konkurrensen från större städer. Där är Västra Mälardalen Handel också guld värt – att vi har en gemensam plattform och ett gemensamt presentkort gynnar ju oss alla här i Köping, Arboga och Kungsör, säger han.

En känd sportprofil

Jimmy är engagerad i föreningslivet också. Han blir lite ställd när han får frågan varför han är en eldsjäl och engagerar sig så mycket.

- Det är nog av samma anledning som jag är företagare – att det är roligt att göra något som man brinner för och att man får energi av att komma framåt. När man hjälps åt att genomföra något och ser att det gör skillnad för ungdomarna, till exempel, så är det jätteroligt.

 

Sparbanksbonus

Eftersom Intersport är med i Västra Mälardalen Handel tar Jimmy och kollegorna emot Sparbanksbonus, från Sparbanken Västra Mälardalen. Det är ett presentkort laddat med 100 kronor som banken delat ut till 25 000 kunder. Presentkortet är bara giltigt i Västra Mälardalen, i butiker anslutna till Västra Mälardalen Handel.

- Sparbanksbonusen är en fantastisk aktivitet av Sparbanken. Banken bidrar till att kunder stannar kvar och handlar på hemmaplan, och även om det ”bara” är 100 kronor per presentkort så blir det ju flera miljoner totalt sett för den lokala handeln, säger Jimmy.