Företaget startades 1978 i Arboga, av Fredriks pappa Lars Samuelsson. 1988, direkt efter han gått klart yrkesskolan och utbildat sig till målare, började även Fredrik jobba i företaget. Idag driver han, tillsammans med systern Isabella Andersson Samuelssons Måleri, med pappa Lars som tredje delägare.

- Vi kompletterar varandra bra, jag och Isabella – hon sköter ekonomi och administration, medan jag har basen i måleri och fastighetsservice, men hjälper till överallt där det behövs i företaget, säger Fredrik.

Företagsam och engagerad

Att han skulle börja jobba i familjeföretaget var en självklarhet.

- Ja, jag har alltid trivts med att engagera mig i saker, och att se utveckling – vilket jag får utlopp för i mitt jobb. Ena dagen är inte den andra lik – och det passar mig, säger Fredrik,

som också är engagerad inom organisationen Företagarna, och vid sidan av företaget Samuelssons även är delägare och en av initiativtagarna till Arboga Padel.

- Det är roligt att driva företag – att vårda sitt team och att ta hand om sina kunder. Själv trivs jag också med många olika bollar i luften samtidigt, säger Fredrik.

Hur tycker du att företagsklimatet är i Arboga och Västra Mälardalen?

- Jag tycker att det är bra. Det finns många duktiga lokala företagare, och även om det är tuffa tider med pandemin just nu så tycker jag att man märker att företagarna försöker hjälpas åt att hålla i och hålla ut.

Många förknippar nog också Samuelssons med butiken – Samuelssons Färg- och Designhus. Här är Fredriks fru Maria butiksansvarig.

- I butiken hittar man tapeter, färg och golv. Och såklart också en del inspiration, förklarar Fredrik.

Äldsta dottern Olivia jobbar också i företaget, både i butiken och administrativt tillsammans med sin faster Isabella.

- Det är roligt, men ibland utmanande att driva familjeföretag, säger Fredrik och skrattar, men stoltheten lyser tydligt igenom.

Sparbanksbonus

Samuelssons Färg- och Designhus är medlemmar i Västra Mälardalen Handel – och tar därför också emot Sparbanksbonus, från Sparbanken Västra Mälardalen. Det är ett presentkort laddat med 100 kronor som banken delat ut till 25 000 kunder. Presentkortet är bara giltigt i Västra Mälardalen, i butiker anslutna till Västra Mälardalen Handel.

- Bankens initiativ med Sparbanksbonus är fantastiskt fint, det gör att kunderna kommer in i butiken och handlar på hemmaplan, säger Fredrik Samuelsson.