Det här är MasterPass

MasterPass är en digital plånbok som gör det snabbt, enkelt och säkert att handla på nätet.

Med MasterPass digitala plånbok förvarar du dina kort- och leveransuppgifter på ett bekvämt sätt samtidigt som köpet genomförs med högsta möjliga säkerhet. Du slipper krångel med att ange kort- och personlig information varje gång du handlar online. MasterPass fungerar lika bra oavsett om du handlar från din smarta telefon, läsplatta eller dator.

 • Samlar dina kort- och leveransuppgifter på ett ställe
 • Säker påloggning med Mobilt BankID
 • Enkel, snabb och säker köpupplevelse
 • Ingen extra kostnad, ingår i årsavgiften

Masterpass har fått nytt utseende

Nu vidareutvecklar vi Masterpass och från november 2016 har vår digitala plånbok ett nytt utseende. Du som redan har skaffat Masterpass behöver registrera dig igen och lägga in dina kort på nytt. Du som inte har använt Masterpass tidigare har nu möjlighet att skaffa vår nya plånbok direkt.

Logga in i din Masterpass plånbok

Så här gör du för att skaffa Masterpass

 • Skaffa Mobilt BankID

  Du behöver Mobilt BankID för att använda MasterPass.
  Mobilt BankID

 • Säkra ditt kort

  Ditt kort måste vara anslutet till MasterCard SecureCode / Verified by Visa för att du ska kunna använda MasterPass.
  Anslut ditt kort

Mer om MasterPass

Du lagrar ditt kort tillsammans med leveransadress i MasterPass och det enda som behövs vid köptillfället är en säker identifiering via Mobilt BankID. Eftersom du varken behöver skriva in kortnummer eller adress går köpet betydligt snabbare att genomföra

De vanligaste frågorna

Vad är Masterpass?

Masterpass är en digital plånbok som gör det enkelt, snabbt och säkert att handla på nätet. Masterpass sparar dina kort- och leveransuppgifter på en och samma plats. Med Masterpass handlar du bekvämt med några få klick.

Hur använder jag Masterpass när jag ska handla på nätet?

När du är redo att betala, klicka på Buy with MasterPass-knappen och välj din plånbok. Logga in med Mobilt BankID och välj det kort du vill betala med och den adress som varan ska skickas till. Bekräfta kort och leveransadress och köpet är genomfört. Kom ihåg att du behöver öppna dina kort från oss för internetköp i internetbanken innan du kan använda dem i din Masterpass-plånbok.

Är det säkert att använda Masterpass?

För att logga in i plånboken används Mobilt BankID som är en säker lösning. Det är vår högsta prioritet att skydda din personliga information.

Måste jag betala för att använda Masterpass?

Nej, det kostar ingenting att använda Masterpass.

Vilka kort kan jag använda i Masterpass?

Du kan använda bankkort, betal- och kreditkort samt förbetalda kort från Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover och Visa. Dina kort från oss måste du först öppna för internetköp i internetbanken innan du kan lägga in dem i din Masterpass-plånbok.

Var kan jag använda Masterpass?

Du kan använda Masterpass överallt där du ser Buy with Masterpass-knappen.

Fler frågor och svar