Med ett kort kan du betala och ta ut kontanter på ett enkelt och bekvämt sätt när du är utomlands. Du behöver därmed inte gå förbi ett växlingskontor eller bära med dig en massa kontanter i onödan.

Här har vi samlat flera bra tips både inför och under din resa.

Ett extra kort ger dig extra trygghet

Det finns aldrig garantier för att allt ska funka överallt och när som helst. Vi rekommenderar att du alltid tar med fler än ett kort för säkerhets skull.
Fördelen med ett Västra Mälardalskort är bland annat att du får alla semester- och reseutlägg specificerade på en räkning som du betalar i efterhand.

Läs mer om Västra Mälardalskortet

Kompletterande kortförsäkring

Genom att betala resan med ditt bankkort för du en kompletterande kortförsäkring. Den ger en extra trygghet när du ska ut och resa. Bland annat ingår ett automatiskt avbeställningsskydd för resor i hela världen. Betalar du resan med ditt Västra Mälardalskort eller Guldkort får du dessutom en extra omfattande reseförsäkring.

Läs mer om kortförsäkring

Kvinna betalar med kort i betalterminalBetala i landets lokala valuta

Ibland får du välja om du vill betala med ditt kort i svenska kronor (SEK) eller i landets lokala valuta. Vår rekommendation är att du väljer att betala i landets valuta, eftersom det i regel blir billigare för dig.

Euro- och dollarsedlar och miniräknareValuta

Vill du ha med dig lite kontanter på semestern kan du växla valuta på våra kontor i Köping, Arboga och Kungsör. Tänk på att beställa en vecka i förväg. Du kan också beställa valuta på nätet via Unimon. Men om du vill komma så billigt undan som möjligt ska du betala med ditt kort när du är utomlands.

Krånglar ditt kort på resan?

Spärra bankkort
+46 8-411 10 20

Spärra Västra Mälardalskortet och Guldkortet
+46 8-791 49 59

Vi hjälper dig att spärra kortet om du förlorar det utomlands. Om du har problem att använda ditt kort får du hjälp att utreda problemet och får tips och råd. Du kan även få hjälp med nödkontanter eller få ett ersättningskort skickat med kurir. Kortservice utland är alltid öppet.

Förlorar du ditt kort i Sverige använder du telefonnumren nedan.

Spärra bankkort
08-411 10 11

Spärra Västra Mälardalskortet och Guldkortet)
08-791 49 59

Tips!

Spara spärrnumret!

Spara spärrnumret i din mobil så har du det alltid tillhands!

Kortet är en värdehandling!

Tänk på att hantera ditt kort som en värdehandling och att skydda din kod  – vid resor kan stöldrisken ibland vara högre.