Bankkort passar dig som använder kortet för att betala direkt i butiken och för att ta ut pengar i uttagsautomaten. Det fungerar här hemma och i resten av världen.

Så här fungerar Bankkort

När du betalar eller tar ut pengar med Bankkort MasterCard dras pengarna från ditt konto i banken. Hur du betalar med kortet beror på butikens tekniska utrustning. Det kan till exempel ske genom läsning av kortets chip eller magnetremsa. I de flesta fall ska köpet sedan godkännas med personlig kod, skriftlig signatur eller på annat förekommande sätt.

Du väljer själv en PIN-kod till ditt kort. Detta gör du i Mobilbanken eller Internetbanken när kortet beställts. Du kan sen byta koden när du vill i någon av automaterna från Bankomat.

Pris

Du som väljer vårt kunderbjudande Ekenkund betalar endast 40 kr/mån för valfritt Bankkort, Internetbanken betalning, Telefonbanken Självbetjäning och Personlig service. Ordinarie pris per år för enbart Bankkort är 295 kr.

Läs mer om våra kunderbjudanden

Se prislista

Så här skaffar du Bankkort

  • Du kan ansöka genom att logga in på Internetbanken och beställa kortet
  • Om du är ansluten till Telefonbanken Personlig service kan du ringa dit, 0771-55 00 55, 2#
  • Du kan också skaffa kortet genom att besöka något av våra kontor i Köping, Arboga, Kungsör eller Kolsva.
Bankkort MasterCard

Spärra kort

För att spärra ditt bankkort, ring 08-411 10 11. Öppet dygnet runt.

Reseförsäkring

För resa inköpt från och med den 1 april 2017

Nedan hittar du en länk till villkoren för reseförsäkringen samt för skadeanmälan och mer information hos Europeiska ERV

För resa inköpt innan den 1 april 2017

Nedan hittar du en länk till villkoren för reseförsäkringen samt blankett för skadeanmälan till Folksam.

Råd och tips

  • I många butiker kan du passa på att ta ut kontanter när du betalar med kortet genom att be om att få höja köpbeloppet.
  • Förvara aldrig kort och kod tillsammans.
  • Planerar du att åka till Stockholm? Eller kanske en weekend i London eller Rom? Du vet väl att du som har ett MasterCard kan ta del av erbjudanden från Priceless?
    Aktuella erbjudanden från Priceless.