Äntligen bättre koll!

Nu är Utgiftskollen här. En ny värld av tydlig överblick och koll på din ekonomi öppnar sig. Utgiftskollen sorterar automatiskt alla dina utgifter i tydliga kategorier och allt du behöver göra är att aktivera den i Mobilbanken.

Scrolla ner för mer information!

Med tydlig överblick över utgifterna

Med Utgiftskollen i Mobilbanken ser du direkt vart pengarna tagit vägen. Varje utgift är märkt med en ikon för sin kategori. Sedan kan du se hur mycket du spenderar på t. ex. nöjen en viss månad, jämföra med ditt eget genomsnitt och direkt se skillnaden i tydliga diagram om du ökar eller minskar dina utgifter.

Utgiftskollen som vägvisare

Förutom att varje utgift hamnar i en kategori kan du också sätta egna etiketter på dina utgifter och se hur mycket det blir en typisk vecka eller månad. Hur mycket kostar det att köpa godis tre gånger i veckan eller att alltid ta en hämtkaffe på väg till jobbet? Utgiftskollen hjälper dig att se vad dina vanor kostar.

Det är tryggt och säkert med Utgiftskollen

Utgiftskollen är en del av Mobilbanken där du loggar in för att se dina transaktioner, grafer och tabeller. Det är tryggt och bekvämt att ha allt samlat på ett ställe. Det är få saker som är så privata som vår ekonomi och vad vi lägger pengar på. Utgiftskollen är bara för dina ögon för att du ska få bättre koll på din ekonomi.

Utgiftskollen i vardagen

Utgiftskollen är ett verktyg för att hjälpa dig att få bättre koll på dina utgifter. Så här kan det se ut i vardagen när du aktiverar Utgiftskollen.

Så här använder du Utgiftskollen

Hur mycket spenderar du på ditt boende varje månad? På kläder? Vad kostar egentligen mobil och bredband? Med Utgiftskollen kan du enkelt överblicka dina utgifter – per kategori och över tid. Utgiftskollen aktiverar du direkt i Mobilbanken.

Automatisk kategorisering

Utgiftskollen kategoriserar de flesta av dina utgifter automatiskt. Restaurangbesöket hamnar i kategorin ”Restaurang och café” och den nya tröjan under ”Kläder och skor”.

Kategorisera själv för att förbättra Utgiftskollen

Har en utgift hamnat i fel kategori? Då är det bara att byta till en annan. Du kan även ange att alla utgifter av viss typ ska hamna i samma kategori. Vissa utgifter får du gå in och kategorisera själv men varje gång så lär du Utgiftskollen hur dina utgifter ska hanteras. Du hittar dina okategoriserade utgifter när du klickar på ikonen med frågetecknet.

Konton, kort och överföringar

Utgiftskollen visar dina löpande inkomster och utgifter. Om du klickar på Inställningar så kan du välja de konton och betal- eller kreditkort från Swedbank och Sparbankerna som du använder för betalningar. Markera eller avmarkera genom att klicka på kontot eller kortet. Under Inställningar kan du även välja hur du vill att överföringar mellan dina egna konton ska hanteras i Utgiftskollen.

Överblicka dina utgifter på olika sätt

Välj mellan att se dina utgifter i olika diagram eller i transaktionslistor. Diagrammen visar dina samlade utgifter – för ett konto eller flera. Du kan titta på dem per kategori och över tid.

Pengar kvar den här månaden?

Utgiftskollen tar det samlade saldot på dina kopplade konton och räknar bort alla kommande betalningar som banken känner till. ”Kvar att använda” visar hur mycket du har kvar den här budgetmånaden. Du kan också få en snabb överblick över alla dina inkomster och utgifter över tid.

Vi hoppas du får användning av Utgiftskollen

Utgiftskollen är ett verktyg som vi hoppas gör dig mer medveten om hur du använder dina pengar och hjälper dig att fatta rätt beslut om din ekonomi. För att du ska kunna använda Utgiftskollen så behandlar vi personuppgifter om dina transaktioner.

För Mobilbanken och Mobilbanken iPad

Utgiftskollen finns i Mobilbanken och för Mobilbanken iPad. Uppdatera till senaste versionen så är du igång och kan få bättre koll på dina utgifter.

utgiftskollen_android