Med internetbanken ung får ditt barn möjlighet att följa sina transaktioner, se sitt saldo och ha koll på sitt sparande.

Bra anledningar att använda Internetbanken ung

Hjälp ditt barn att ha koll på och ta ansvar för sina pengar. I Internetbanken ung kan ditt barn kolla saldot, göra överföringar och ladda sitt kontantkort. Internetbanken ung gör det lätt att på koll på pengarna.

Så här kommer du igång med Internetbanken ung

1. Anslut Internetbanken Ung

Du som vårdnadshavare aktiverar enkelt internetbanken ung till ditt barn via din egen mobilbank. Använd en fullmakt för att intyga att föräldrarna är överens.

2. Våra ID-metoder

Ditt barn loggar enkelt in med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID eller en säkerhetsdosa.

3. Logga in

För att använda internetbanken behöver du tillgång till en dator med en webbläsare. Använd logga in-knappen högst upp till höger på vår hemsida.

Fler bra funktioner

Det finns fler smarta tjänster! I Internetbanken ung kan ditt barn namnge sina konton, öppna ett eget e-sparkonto och starta upp ett regelbundet sparande.

Vill ditt barn ha ett unikt bankkort? Med tjänsten kort på kort går det att designa ett eget bankkort.

Tips! Har ditt barn en smartphone finns även mobilbanken Ung. Koll på pengarna, direkt i mobilen.

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID och Swish kan enkelt beställas via vårdnadshavarens egen mobilbank. Mobilt SäkerhetsID är lika säkert som Mobilt BankID och ger barnet tillgång till internetbanken ung och de tjänster du valt att aktivera.

Läs mer om Mobilt SäkerhetsID

Pris

0 kr/ år.

Frågor och svar

Vem kan använda Internetbanken Ung?

Alla privatpersoner som är kunder i Sparbanken och som är under 18 år kan använda tjänsten.

Vilka konton visas i mobilbanken ung?

I Mobilbanken ung visas konton och sparande som barnet själv kan använda för att sätta in pengar på och ta ut ifrån.

Vilka inloggningssätt finns det?

Det går att logga in med Mobilt SäkerhetsID, Mobilt BankID och säkerhetdosa. Förälder eller vårdnadshavare kan ansluta sitt barn till Mobilt SäkerhetsID direkt i sin mobilbank, under Inställningar – Mobilbanken ung. Mobilt BankID och säkerhetsdosa beställs på bankkontor av vårdnadshavare och barnet, tillsammans med fullmakt.

Vad är Kort på kort?

Du använder en bild som du själv tagit eller väljer en bild eller ett mönster från vårt bildgalleri. Det är fortfarande ett likadant kort med samma kod som du har idag och kortet är kopplat till samma konto som förut, men med ett utseende som du själv har valt. Du ansöker om Kort på kort under meny Startsida -Beställ tjänster.