Vi hjälper dig med pensionen!

Vad bra att du har börjat fundera kring pensionen. Då har du kommit en bra bit på vägen. Nu tar vi tag i den!

Kom igång direkt

Så här gör du:

Välj hur mycket du ska spara

Här kan du enkelt kolla hur mycket du behöver spara för att få det pensionsliv du drömmer om. Sedan är det bara att sätta igång! Det är alltid bra att spara lite varje månad, även om du inte har möjlighet att spara hela beloppet som du får fram i beräkningen nedan.

Öppna ett investeringssparkonto

Ett investeringssparkonto (ISK) är ett praktiskt sätt att spara i fonder och aktier, utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser. Du öppnar det enkelt via vår app eller i internetbanken.

Läs mer om ISK

Öppna ISK i internetbanken

Välj hur aktiv du vill vara

För dig som inte har tid eller intresse att följa marknaden kan en generationsfond vara ett alternativ. Då sköter vi förvaltningen åt dig. Vill du  engagera dig mer har vi många fonder att välja bland.

Fondlistan

Vill du ha hjälp att komma igång?

Ring 0771-55 00 55 så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla vardagar 8-20. Eller fyll i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig.

Räkna här

Här kan du se ungefär hur mycket du behöver spara till din pension. Tänk på att prognosen är en uppskattning och ingen garanti för din framtida pension.

Tips på hur du kan påverka din pension:

 

 • Det viktigaste för din pension är att du arbetar. Att jobba heltid och skjuta på pensioneringen kan göra skillnad på tusenlappar varje månad.

  • Om du lever tillsammans med någon – dela lika på ansvar för hem och eventuella barn, så att båda kan jobba ihop till en schysst pension. Om ni väljer att göra på något annat sätt, tänk på att den som förvärvsarbetar mer eller tjänar mer, kan bidra till sin partners pensionssparande.

   • Gifta och registrerade partners kan kompensera för inkomstskillnader genom att den med högre inkomst för över pensionsrätter för premiepension till den som har lägre inkomst.

    • Kontrollera att din arbetsgivare betalar in tjänstepension för dig. Om inte, försök få din arbetsgivare att göra det – eller kompensera dig med högre lön. 

    Vill du ha hjälp att komma igång?

    Ring 0771-55 00 55 så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla vardagar 8-20. Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Telefon (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Din fråga eller meddelande till oss

    Ja, jag samtycker till att banken använder uppgifterna jag fyllt i ovan för att hjälpa mig med mitt specifika ärende.
    Du samtycker med användandet av detta formulär att din ifyllda information ovan administreras av banken. Uppgifterna du lämnar sparas högst i sex månader eller i nära anslutning till din begäran om radering. För detaljerad information om bankens behandling av personuppgifter och dina rättigheter som registrerad besök www.sparbankenvm.se/gdpr.

    Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.