Anida Carlsson, ordförande i KSS, och ett tiotal duktiga ungdomsledare från föreningen har tagit sig an utmaningen att utbilda barn och ungdomar att bli säkrare i vattnet.

- Nu är vi uppe i totalt 300 barn och unga som ska gå sommarsimskola, både i Köpings nya badhus; Köpings Bad och Sport, och i simhallen i Kolsva, säger Anida Carlsson med ett leende.

Sparbanken bidrar

När Sparbanken Västra Mälardalen fick frågan om att vara delaktiga i satsningen på sommarsimskola var svaret självklart.

- Att bidra till tryggare barn och ungdomar, och samtidigt mer rörelse i Västra Mälardalen, är något vi gärna gör. Det går hand i hand med vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Därför är vi gärna med och stöttar sommarsimskolan med ett bidrag, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

- Stödet från Sparbanken gör stor skillnad för föreningen. Till största del kommer vi att använda pengarna till att ge extra guldkant till de ungdomsledare som ställer upp och jobbar många dagar och timmar i juni. Deras arbete i sommarsimskolan är värt så mycket och det vill vi visa dem. Men pengarna kommer även att underlätta ekonomiskt för hela föreningen, säger Anida Carlsson tacksamt.

Varje grupp har 11 simskoletillfällen mellan den 12 och 22 juni. Att träffas varje dag, många dagar i rad, är något Anida ser som mycket positivt för vattenvana och -inlärning.

- Vi i KSS ser det lite som en samhällsnytta att lära barn att simma. Det är livsviktigt att kunna. Och genom att ses ofta och få in en vana i vatten så kan man göra varje barn tryggare, oavsett förkunskaper, säger hon.

Sommarsimskolan vänder sig till barn och ungdomar, från förskoleklass upp till 13 års ålder.