Vi på Sparbanken är stolt samarbetspartner till Hittaut och även till arrangerande Köping-Kolsva Orienteringsklubb, eftersom vi gärna uppmuntrar till mer rörelse i Västra Mälardalen – det går hand i hand med vårt långsiktiga hållbarhetsarbete.

- Syftet med Hittaut är att få fler att röra på sig, och kanske upptäcka orientering, som är en sport som främjar friskvård i allra högsta grad, säger Mats Landqvist, från Köping-Kolsva Orienteringsklubb nöjt.

136 checkpoints i olika svårighetsgrad kommer att placeras ut i Köping och Kolsva under perioden. Drygt 80 är tillgängliga från start.

Och visst är aktiviteten populär – under förra året var det över 1000 användare som registrerade sig i Köpingsområdet, och drygt 250 personer tog alla checkpoints som släpptes.

Hittaut arrangeras av Svenska orienteringsförbundet, tillsammans med lokala orienteringsklubbar runt om i Sverige.

- Tack vare stöttning av både kommunen och näringslivet, däribland Sparbanken, kan aktiviteten genomföras. Med kommunens hjälp har vi tagit fram 10 000 kartor som vi delat ut till hushåll i Köping, men det går lika bra att använda vår app – där hittar man all information man behöver, berättar Mats Landqvist.

Nya checkpoints släpps

Den 1 juni släpps 25 nya checkpoints i Tränsta och 15 nya i Karlbergsskogen och den 1 juli tillkommer fem på Malmön och ett tiotal i Kolsva centrum.

Hur gör man?

Här hittar du all information för att vara med i Hittaut  Aktiviteten pågår till och med sista september 2022.