Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

2021 - ett Sparbanksår med hållbarhet i fokus

Hållbarhet, vad innebär det egentligen? Vi på Sparbanken Västra Mälardalen har funderat mycket på det under det gångna året. Att hjälpa våra kunder till långsiktighet och hållbara ekonomiska beslut är något vi alltid gjort. Men vi vill göra mer.

Därför skrev vi på FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet i april 2021. Och därför har vi också hållit workshops och diskuterat hur vi på bästa sätt kan göra Västra Mälardalen mer hållbart genom vår verksamhet. Våra huvudmän, styrelse och medarbetare har alla varit med i diskussionerna. Och vi har landat i att vi jobbar extra mycket med sju av de sjutton globala utvecklingsmålen i FN:s Agenda 2030-program – det är dessa sju mål där vi ser att vi kan göra störst skillnad lokalt, här i Köping, Arboga och Kungsör. 

Sparbanksbonus

Vi började året med Sparbanksbonus till ca 25 000 av våra kunder - en hundralapp laddad på ett presentkort, som bara gick att använda i lokal handel. En win-win för kunderna och för de lokala handlarna. Här bidrar vi till roligare och tryggare stadskärnor och till det lokala ekonomiska kretsloppet.

Eklöv och hjärta
Sparbanksbonus till 25 000 kunder

Aktiviteter

Trots att pandemin fortsatte och satte käppar i hjulet för många aktiviteter, stöttade vi där det var möjligt, bland annat Köpings Simsällskaps Sommarsimskola, samt  Arboga Medeltidsdagar och Köping Kolsva Orienteringsklubbs satsning Hittaut.

Anida Carlsson ordförande KSS
Sommarsimskola med Köpings Simsällskap

Rörelsesatsning i skolan

Vi startade även ett samarbete med RF-SISU Västmanland genom projektet Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att få elever att röra på sig mer under sin skoldag. I samband med Idrottens dag skänkte vi också gagarinker till tre skolor i Västra Mälardalen.

Tobias, Josefin och Catrine framför Gagaplan
Rörelsesatsning tillsammans med RF-SISU

Hjärta Västra Mälardalen

Under året har vi hjälpt flera föreningar och organisationer att samla pengar till utveckling och nysatsningar, genom vår insamlingsplattform www.hjartavastramalardalen.se. Bissen Brainwalk samlade ihop över 100 000 kronor till hjärnforskningen, KIS byggde bänkar och trädäck till KIS-stugan, Bygdespelets Vänner samlade och ordnade världspremiär, Guttsta Wicked Cricket Club satsade på sin ungdomsverksamhet och Munktorps Sockengille samlade för att renovera köket i Tallåsgården. Tack alla ni som varit med och stöttat projekten med en slant. Vi på banken har också stöttat alla dessa fina initiativ.

Genomförda insamlingar

Sparbankspromenad och Världsspardag

Under hösten ordnades den sedvanliga Sparbankspromenaden i Arboga, denna gång med tema sparande då promenaden inföll under Världsspardagen.

Birgitta och Carina, Sparbankspromenaden 2021

Sparbankens julklapp 2021

Den lokala föreningen Redet som jobbar för ökad psykisk hälsa bland barn och unga, fick vår julklapp. Vi stöttade också de lokala julmarknaderna i Kolsva, Köping, Arboga och Kungsör under november/december och bidrog med julklappar till Hela Människan i Köping och insamlingen som Ladies Circle i Arboga gjorde inför jul.

Föreningsrepresentant med värdecheck
Föreningen Redet fick årets julklapp

Kontorsöppning i Köping

Och sist men inte minst så öppnade vi upp våra nyrenoverade lokaler på bottenvåningen i Köping precis innan jul 2021. Varmt välkommen in och ta dig en titt.

Medarbetare i bankens lokaler
Jan och Mikael i nyöppnade lokaler