Alla banker behöver gå med vinst – det är vad man gör med vinsten som är skillnaden.

Vi lämnar inte vinsten till några aktieägare. Istället använder vi delar av vinsten till att utveckla regionen där vi och våra kunder verkar. Det kan vi göra för att vi är en äkta Sparbank. För att kunna fortsätta att vara en trygg finansiell partner för företagen och invånare i Västra Mälardalen är det viktigt att Sparbanken går med vinst. De resurser vi bygger upp stannar kvar i regionen och gynnar våra kunder.

Läs mer om företagsformen Sparbank

Varje år avsätter Sparbanken Västra Mälardalen pengar för att bidra till utveckling i Västra Mälardalen. Vi gör det under namnet Sparbanksmiljonen.

Syfte

Syftet med Sparbanksmiljonen är att Sparbanken Västra Mälardalen genom lämnade bidrag aktivt ska delta i utvecklingen inom bankens verksamhetsområde och synliggöra vårt engagemang för utveckling och tillväxt i Köping, Arboga och Kungsörs kommuner.

Sparbanksmiljonen är en chans för regionens invånare, föreningar, skolklasser, organisationer etc att söka bidrag till goda projekt eller exempelvis nominera en förening som gör ett lovvärt arbete och är värda att premieras.

Ansökan

Du kan ansöka till Sparbanksmiljonen under hela året. Inkomna ansökningar behandlas en gång per år.
Ansökan till Sparbanksmiljonen 2018 ska skickas in senast den 31 mars 2018.

Senaste utdelningen

Lördagen den 27 maj 2017 delades Sparbanksmiljonen ut på Barn- och ungdomsfestivalen i Köping. Läs om vinnarna och kika på bilder från utdelningen här.