Vår idé och vision

Vi är en sparbank med en idé som är lika aktuell idag som när vår bank grundades 1845. Vi finns till för att göra nytta för alla som lever och verkar i Västra Mälardalen. En äkta sparbank som styrs av människor som bor här.

Vi använder vår kunskap och vårt engagemang till att ge dig som kund det du önskar av en bank. De pengar du sparar hos oss stannar i det lokala kretsloppet och gör nytta på hemmaplan. Vårt överskott återinvesteras i Västra Mälardalen. I företagande, kultur och idrott.

Nytta för dig och för Västra Mälardalen, det är vår idé.

Ett bättre Västra Mälardalen som vi skapar tillsammans, det är vår vision.

Välkommen till en bank som styrs av oss som bor här

Vi på Sparbanken Västra Mälardalen är stolta över att vara en äkta Sparbank. För det är nämligen inte vilken bank som helst som kan kalla sig sparbank.

Till skillnad från storbankerna har vi inte några aktieägare eller riskkapitalister som bestämmer över oss. Det betyder att vi kan koncentrera oss på att vara en så bra bank som möjligt för dig som kund och för Västra Mälardalen.

Vi styrs istället av 48 trevliga människor som vi kallar våra huvudmän – en blandning av kvinnor och män med olika yrken. De bor alla i Västra Mälardalen och är utvalda för att representera våra kunder och ska se till att vi gör så stor nytta som möjligt för både kunderna och regionen.

Våra vinster kommer både kunderna och Västra Mälardalen till godo

Vad gör vi då med våra vinster, när vi inte delar ut dem till några aktieägare? Dels använder vi dem till att hela tiden bli en ännu bättre bank för våra kunder – vår ambition är att ha de mest nöjda kunderna av alla banker i Sverige. Dels använder vi dem till att stödja organisationer, företag och idéer som gör Västra Mälardalen till en ännu bättre plats att leva, bo och verka i. För oss är Västra Mälardalen betydligt mer än en marknad. Det är vårt hem.

Det lokala ekonomiska kretsloppet

Vi investerar varken i Åmål, Stockholm eller New York. Det är i det lokala ekonomiska kretsloppet våra pengar gör nytta och skapar tillväxt. Pengarna som sparas i banken lånas ut för att förverkliga idéer, bygga hus och starta företag här i våra trakter. Samtidigt är vi förstås alltid uppmärksamma på vad som händer i världen, eftersom det också påverkar oss i Västra Mälardalen. Vi tänker globalt och agerar lokalt.

Våra samarbetspartners

För att erbjuda våra kunder så bra tjänster som möjligt har vi flera duktiga samarbetspartners. Vi har ett nära samarbete med Swedbank. Men vi samarbetar även med andra sparbanker, Portfolio Försäkra, Indecap, Sparbankernas Kort, Tre Kronor, Åkerbo Härads Brandstodsbolag, Fastighetsbyrån med flera.

Läs gärna mer om oss under Historik, Företagsform och inte minst Bli kund.