Söndagen den 3/12 ordnar Sparbanken Västra Mälardalen en julkonsert på Hökartorget i Köping. Det blir skönsång av lokala artister. Dessutom kröns Köpings Lucia under konserten. Start klockan 16 – alla är välkomna och det är fri entré. 

Det här är tredje året som det ordnas konsert på Hökartorget i samband med första advent. Första gången var 2015, då Sparbanken firade 170 år. Då framträdde Gladys del Pilar, Sparbankens egen jubileumskör, och flera lokala artister. Förra året var det skolor i Köpings kommun som arrangerade konserten, med hjälp av medel de fått ur Sparbanksmiljonen.

– Julkonsert på Hökartorget har nu blivit lite av en tradition. I år har vi även kröning av Köpings Lucia på programmet, vilket är jätteroligt, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Dessutom uppträder de lokala artisterna Frida Palmér, Mikaela Loord, Markus Olsson samt elever ur Karlbergsskolans musikprofil.

– Vi ser fram emot en trevlig inledning på advent och hoppas att många vill komma och fira med oss, avslutar Mikael Bohman.