Starta eget

Drömmer du om att starta eget, men vet inte hur? Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Eller har du redan eget företag och vill starta ytterligare ett bolag?

Har du idéerna och planen, kan vi lösa mycket av det praktiska. Vi kan hjälpa dig att börja i rätt ände och att lotsa dig genom allt ifrån att vara bollplank till din affärsplan till att lösa smarta moderna betalningsrutiner och frågor kring finansiering.

För att lyckas med dina affärsplaner krävs en professionell affärspartner med mångårig erfarenhet och bred kunskap. Sparbanken Västra Mälardalen startade sin verksamhet 1845 och tillsammans med andra sparbanker och vår största samarbetspartner Swedbank kan vi erbjuda dig och ditt nystartade företag en god service.

Välkommen som företagskund till Sparbanken Västra Mälardalen!

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt är det en stor fördel om du skrivit ner dina planer i form av en affärsplan. Nedan finns en mall till affärsplan som du med fördel kan använda. Skriv ut, fyll i affärsplanen och ta med den till vårt möte.

Affärsplan (pdf)

Tips till att komma igång

1. Klara – förbered dig

Du har en affärsidé och en vilja att göra verklighet av den. Hos ALMI och Nyföretagarcentrum får du massor av inspiration, tips och fakta. Ta hjälp av deras specialister kostnadsfritt, de finns där för din skull. Det här är bra att göra:

2. Färdiga – bli startklar

Nu är det dags att ta tag i det praktiska.

  • Bestäm dig för vilken bolagsform du ska ha. På Bolagsverket får du hjälp att fatta rätt beslut www.bolagsverket.se
  • Registrera ditt bolag och ansök om F-skattesedel på verksamt.se. www.verksamt.se
  • Gör en affärsplan och en budget.

När du nu är klar med din affärsplan och budget, fått den godkänd av en rådgivare hos ALMI eller Nyföretagarcentrum, är det dags att ordna dina banktjänster.

Välkommen till banken så fortsätter vi att diskutera ditt företags specifika behov.

3. Gå – kom igång

Nu har du kommit ur startgroparna. Det är viktigt att du tar dig tid att fundera kring dina trygghetslösningar. Hur har du det med dina sjuk- och olycksfallsförsäkringar och din sjukvårdsförsäkring? Boka tid med en rådgivare på banken så får du hjälp att skapa trygghet för dig, dina anställda och din familj.

Mer information

Vill du veta mer eller har du några andra funderingar? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Du kan också kontakta din rådgivare, besöka något av våra kontor i Köping, Arboga eller Kungsör, eller ringa Kundcenter på 0771-55 00 55 så hjälper vi dig.

Ditt namn (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din fråga eller meddelande till oss

Ja, jag samtycker till att banken använder uppgifterna jag fyllt i ovan för att hjälpa mig med mitt specifika ärende.
Du samtycker med användandet av detta formulär att din ifyllda information ovan administreras av banken. Uppgifterna du lämnar sparas högst i sex månader eller i nära anslutning till din begäran om radering. För detaljerad information om bankens behandling av personuppgifter och dina rättigheter som registrerad besök www.sparbankenvm.se/gdpr.