Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

En bättre framtid

Här har vi samlat inspirerande tips och råd som kan hjälpa dig i vardagen och som ger dig bättre koll på din vardagsekonomi. Så att livet blir enklare och framtiden roligare.

Därför får kvinnor ofta lägre pension

Eftersom kvinnor ofta tjänar mindre än män finns det en del saker att tänka på för att klara sig ekonomiskt den dagen det är dags för pension.

Older woman holding a thermos by the sea

Pensionskoll för den som flyttat till Sverige

Att sätta sig in hur pensionssystemet fungerar är en god idé – inte minst för den som bosatt sig i Sverige som vuxen. De val du gör i dag kan spela stor roll för din ekonomi som pensionär.

Smiling woman holding coffee cup with older man.

Maximera lönsamheten i din skog

Skog är en spännande placering. Den är långsiktigt stabil, hyggligt lönsam och kan berika både kropp och själ. Skogen har dessutom den inspirerande egenskapen att du som ägare kan påverka både värdet och avkastning.

Tractor on a road.

Ny bil eller begagnad? gör du smartaste köpet

Att köpa bil är en stor affär – men inte alltid en god investering. Tänk på det här inför valet mellan nytt och begagnat.

Kids in the back seat of a car.

Skydda dig mot bedrägerier

Bedrägeribrotten i Sverige ökar, både generellt och på nätet. Men ta det lugnt – det går att skydda sig. Läs tipsen om hur du undviker att drabbas.

Man doing some christmas shopping online.

Många företagare tar inte ut tillräcklig lön

Många företagare tar inte ut tillräckligt mycket i lön för att få maximal avsättning till sin allmänna pension. Dessutom kompenserar de inte heller med ett sparande speciellt avsett för pensionen.

Woman holding skis.

Lev livet södra breddgrader

Ett andra hem i sol och värme. Allt fler förverkligar drömmen om en bostad i södra Europa.

Bygata i Sait Paul de Vence, Provence

Checklista för bostadsrättsköp

Att det är mycket att tänka på inför ett bostadsrättsköp skulle nog de flesta skriva under på. Vad många dock glömmer är att det också är viktigt att ha koll på föreningens ekonomi.

Young boy opening the front door to his house

Tre appar för en enklare vardag

Skaka fram saldot, scanna fakturan och spontanspara pengar – i dag finns många smarta tjänster och funktioner som gör ekonomiska frågor lättare att hantera i vardagen.

Youths at a bus stop looking at mobile.